Hej!
Jeśli tylko rzucić w domu hasło o pierogach, to każdy oczywiście jest za ☺, za innym farszem. Tak było i tym razem. Każdy wybrał swój ulubiony smak, lecz tym razem moje było na wierzchu.
Jedliśmy ze wspaniałym farszem dyniowym. Prawdziwy rarytas!
Potrzebujemy:
Na ciasto:
- 60 dag mąki pszennej
- 2 szklanki bardzo ciepłego mleka
- 1 łyżka roztopionego masła
- sól
Na farsz:
- kg dyni
- ser pleśniowy
- odrobina soli
Z podanych składników na ciasto wyrabiamy gładką kulę. Dynię kroimy, wyjmujemy pestki i pieczemy w piekarniku. Po wystudzeniu mieszamy z serem pleśniowym i solą. Farsz wstawiamy na 30 minut do lodówki, by stężał. Następnie z ciasta wykrawamy krążki i napełniamy farszem. Gotujemy i podajemy z odrobiną rozpuszczonego masełka. Naprawdę warte zachodu. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz