Hej!
Tym razem pokażę Wam nie moją pracę. Ten cudownie wyglądający i niezwykle przepyszny pasztet zrobiła moja Mama, więc nie będę "ściemnić" że to ja. Pasztet jest bardzo lekki, dobrze "trzyma się" chleba, no i sekretny składnik dla dorosłych.
Potrzebujemy:
- 3 ćwiartki kurczaka z rosołu
- 3 ćwiartki kurczaka upieczone
- mała dynia
- marchewki z rosołu
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 kieliszek whisky
- 1 bułka pszenna
- oliwa na wierzch pasztetu
- bułkę moczymy w mleku
3 ćwiartki z kurczaka myjemy, posypujemy przyprawami i wkładamy do rękawa do pieczenia. Razem z mięsem pieczemy dynię. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Mięso z rosołu oddzielamy od kości i wkładamy do blendera. Dorzucamy jeszcze upieczone mięso, dynię, marchewkę oraz bułkę z przyprawami. Wszystko miksujemy na gładką masę. Przekładamy do foremek i polewamy oliwą. Pieczemy na złoty kolor. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz