Hej!
Dzisiaj absolutny hit dziecięcych uroczystości. Zawsze "schodzą" pierwsze niezależnie w jakich ilościach są przygotowane. Mowa tu oczywiście o waflach. Świeżo zrobione są fantastycznie kruche, a jeśli przełożone masą czekoladową to delicja. I chętnie sięgają po nie również dorośli.
Potrzebujemy:
- opakowanie wafli
- kostka masła
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka cukru (w razie gdyby ktoś lubił mocno słodkie może wsypać więcej)
- mleko w proszku (tyle ile zabierze masa)
Cukier, kakao, masło i szklankę mleka gotujemy na wolnym ogniu. Odstawiamy do wystudzenia i kiedy masa jest ciepła wsypujemy mleko w proszku. Za pomocą miksera wyrabiamy na jednolity krem o konsystencji śmietany. Gotową masą przekładamy wafle i kroimy na mniejsze części. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz