Hej!
Pak Choi można dostać bez problemu. Skoro jest w zasięgu ręki, to polecam Wam znakomite danie w stylu orientalnym. Smaki orientu przełamane słodką gruszką. Delicje...
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie Pak Choi
- 1 ser Tofu
- 1 ostra papryczka
- ½ czerwonej papryki
- kilka plasterków imbiru
- 1 papryka
- 1 gruszka
- sos sojowy
- sól
- olej do smażenia
- 1 pieczarka
Ser kroimy w prostokąty i podsmażamy na oleju, dokładamy świeży imbir pokrojony w paseczki.
Chwilę smażymy i dodajemy papryki, pieczarkę oraz sos sojowy. Następnie pokrojoną w paski kapustę Pak Choi dorzucamy na patelnię, całość mieszamy i solimy do smaku. Nie smażymy długo, bo nasze warzywa maja być chrupkie i jędrne. Po wyłożeniu potrawy do miseczki dokładamy obraną gruszkę. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz