Hej!
Piec ziemniaki mogę codziennie. Są one pysznym dodatkiem do mięsa, a jeśli chcemy z niego zrezygnować to smakują również wybornie z np. sosem czosnkowym.
Potrzebujemy:
- ziemniaki w mundurkach
- 5 ząbków czosnku
- 1/5 kostki masła
- olej
- ser starty (najlepiej parmezan)
- sól
- pieprz
- oregano
- kumin
- gałka muszkatołowa
- estragon
Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy na ćwiartki. Przyprawy mieszamy i posypujemy nimi ziemniaki, następnie polewamy olejem i mieszamy. Wstawiamy do piernika na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy i polewamy ziemniaki roztopionym masłem z czosnkiem. Posypujemy startym serem i pieczemy około 10 minut. Ziemniaki są już gotowe. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz