wtorek, 25 lipca 2017

Zupa z pieczonych pomidorów


Hej!
Zupa z pieczonych pomidorów jest nieprzeciętna. Trochę z nią zachodu, ale naprawdę warto. Ma smak... nie powiem, bo każdy z Was powinien go odkryć .

Potrzebujemy:

  • kilka mięsistych pomidorów
  • 1 czerwona papryka
  • 1 główka czosnku
  • 1 duża cebula
  • litr rosołu
  • sól
  • pieprz
  • oliwa


Na dużą blachę wykładamy pokrojone na ćwiartki pomidory, paprykę, cebulkę oraz czosnek. Wszystko solimy i skrapiamy oliwą. Pieczemy do miękkości, a następnie studzimy. Potem zdejmujemy skórki z warzyw i wszystko miksujemy. Do zmiksowanych warzyw dolewamy rosół i gotujemy. Doprawiamy do smaku i już jest gotowe. Podajemy z grzankami lub makaronem. Jeśli potrzebujemy śmietany, to śmiało 😊. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz