Hej!
Zupa z pieczonych pomidorów jest nieprzeciętna. Trochę z nią zachodu, ale naprawdę warto. Ma smak... nie powiem, bo każdy z Was powinien go odkryć ☺.
Potrzebujemy:
- kilka mięsistych pomidorów
- 1 czerwona papryka
- 1 główka czosnku
- 1 duża cebula
- litr rosołu
- sól
- pieprz
- oliwa
Na dużą blachę wykładamy pokrojone na ćwiartki pomidory, paprykę, cebulkę oraz czosnek. Wszystko solimy i skrapiamy oliwą. Pieczemy do miękkości, a następnie studzimy. Potem zdejmujemy skórki z warzyw i wszystko miksujemy. Do zmiksowanych warzyw dolewamy rosół i gotujemy. Doprawiamy do smaku i już jest gotowe. Podajemy z grzankami lub makaronem. Jeśli potrzebujemy śmietany, to śmiało 😊. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz