środa, 12 lipca 2017

Ciasteczka kokosowe (bez glutenu)


Hej!
Ciasteczka, które widzicie na zdjęciu są upieczone z mąki kokosowej. I może najpiękniej nie wyglądają, ale są wyjątkowo smaczne. Dodatek posiekanych orzechów sprawia, że przyjemnie chrupią.
Potrzebujemy:

  • 30 dag mąki kokosowej
  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru brązowego
  • szczypta soli
  • 15 dag roztopionego masła
  • 2 łyżki kakao
  • trochę mleka
  • posiekane orzechy


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i uformować kulki wielkości orzechów włoskich. Każdą lekko spłaszczyć i ułożyć na blaszce. W przepisie podałam mleko, które dodajemy w takiej ilości by dobrze ulepiły się ciasteczka. Pieczemy około 25 - 30 minut. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz