poniedziałek, 17 lipca 2017

Golonka indycza pieczona w rękawie


Hej!
Najlepsze mięsko piecze moja Mama. I teraz podzielę się jej przepisem, bo kiedy jedliśmy to słychać było ochy i achy takie dobre.
Potrzebujemy:

  • 2 golonki indycze
  • nasiona kolendry
  • sól
  • pieprz
  • miód naturalny
  • papryka słodka
  • olej
  • oregano
  • kurkuma


Golonki wkładamy na 2 godziny do osolonej wody. Z podanych składników robimy marynatę i potem wkładamy mięso w marynatę. Otaczamy z każdej strony i wkładamy do rękawa foliowego. Pieczemy około godziny. Upieczone golonki są soczyste, zapaszyste, smaczne, pyszne, mięciutkie wręcz do-sko-na-łe. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz