Hej!
Do tych kotlecików przymierzałam się już dawno i zawsze coś mi wyskakiwało, tak że ich nie zrobiłam. A teraz zaparłam się i są. No, no, po prostu pysznie.
- 1 kalafiora
- 1 jajko
- 1 saszetka kaszy jaglanej
- sól
- pieprz
- zioła (z przewagą estragonu)
- suszona papryka
- ziarna słonecznika
- 1 starta marchewka
Woreczek z kaszą jaglaną płuczemy pod zimnym strumieniem wody i potem gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu dodajemy starty kalafior, marchewkę, zioła, jajko i przyprawy. Formujemy kotleciki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor. W czasie pieczenia kotlecików można zaglądać i sprawdzać czy się już zarumieniły. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz