niedziela, 23 lipca 2017

Ogórki małosolne na sucho z przepisu Anny


Hej!
Zapewne wiecie, że ogórki małosolne można robić na mokro, ale i na sucho. Dzisiaj podzielę się przepisem, który dostałam od Anny. Ania to taka kobietka, która lubi kuchenne wynalazki, bo lubi gotować, piec, pichcić, mieszać. I naprawdę robi to doskonale! A jak zrobi coś ciekawego i smacznego, to przyniesie i podzieli się nie tylko jedzonkiem, ale i przepisem.

Potrzebujemy:

  • kg ogórków gruntowych
  • kawałek chrzanu (ja dałam liścia)
  • 2 wiechcie kopru
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 2/3 łyżki ziaren gorczycy


Ogórki myjemy i zalewamy zimną wodą niech postoją około godziny. Potem odcinamy końcówki i wkładamy do woreczka. Dodajemy wszystkie składniki i zamykamy szczelnie worek. Wkładamy do lodówki na 4 godziny, a potem wyjmujemy na blat na 20 godzin. Potem możemy już je spożywać. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz