Hej!
Zapewne wiecie, że ogórki małosolne można robić na mokro, ale i na sucho. Dzisiaj podzielę się przepisem, który dostałam od Anny. Ania to taka kobietka, która lubi kuchenne wynalazki, bo lubi gotować, piec, pichcić, mieszać. I naprawdę robi to doskonale! A jak zrobi coś ciekawego i smacznego, to przyniesie i podzieli się nie tylko jedzonkiem, ale i przepisem.
Potrzebujemy:
- kg ogórków gruntowych
- kawałek chrzanu (ja dałam liścia)
- 2 wiechcie kopru
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 2/3 łyżki ziaren gorczycy
Ogórki myjemy i zalewamy zimną wodą niech postoją około godziny. Potem odcinamy końcówki i wkładamy do woreczka. Dodajemy wszystkie składniki i zamykamy szczelnie worek. Wkładamy do lodówki na 4 godziny, a potem wyjmujemy na blat na 20 godzin. Potem możemy już je spożywać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz