czwartek, 21 września 2017

Zupa paprykowa


Hej!
Przy takiej pogodzie jaką mamy za oknem, nie sposób nie zrobić zupy paprykowej bardzo rozgrzewającej. To wcale nie przesada. Zupa sprawia, że lepiej się czujemy. Jest bardzo prosta, a jeśli jeszcze macie rosół, to grzech nie zrobić.

Potrzebujemy:

  • 5 papryk czerwonych szpiczastych
  • 2 papryki czerwone okrągłe
  • 1 cebula
  • 2 pomidorki (małe)
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • rosół



Z papryk wyjmujemy nasiona, cebulę i pomidory kroimy na pół. Wszystko kładziemy na blaszce i posypujemy solą. Pieczemy do miękkości. Potem wszystko wkładamy do blendera, zalewamy rosołem i dokładnie miksujemy. Następnie wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Całość doprawiamy pieprzem i papryką. Podajemy z ulubionym makaronem. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz