Hej!
Przy takiej pogodzie jaką mamy za oknem, nie sposób nie zrobić zupy paprykowej bardzo rozgrzewającej. To wcale nie przesada. Zupa sprawia, że lepiej się czujemy. Jest bardzo prosta, a jeśli jeszcze macie rosół, to grzech nie zrobić.
Potrzebujemy:
- 5 papryk czerwonych szpiczastych
- 2 papryki czerwone okrągłe
- 1 cebula
- 2 pomidorki (małe)
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- rosół
Z papryk wyjmujemy nasiona, cebulę i pomidory kroimy na pół. Wszystko kładziemy na blaszce i posypujemy solą. Pieczemy do miękkości. Potem wszystko wkładamy do blendera, zalewamy rosołem i dokładnie miksujemy. Następnie wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Całość doprawiamy pieprzem i papryką. Podajemy z ulubionym makaronem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz