Hej!
Teraz najlepsze kruche ciasteczka, doskonałe do kawy, herbaty, na podwieczorek, na każdą okazję. Są wyśmienite.
Potrzebujemy:
- 3 szklanki mąki typ 00
- 1 margaryna
- ½ szklanki cukru
- olejek waniliowy
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mąkę wsypujemy do miseczki, dodajemy margarynę i drobno siekamy. Dokładamy teraz resztę składników i wszystko dokładnie zagniatamy. Dzielimy na 4 części i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie każdą część wałkujemy i wykrawamy różne kształty ciasteczek. Pieczemy na złoty kolor. Pieczenie trwa krótko i trzeba uważać by ciasteczka się nie spaliły (chociaż i takie bardziej brązowe mają swój walor smakowy). Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz