Hej!
Dzisiaj zrobimy pierogi ze szpinakiem. Ręczę, ze Wam przypadną do gustu, bo mają swoisty, pyszny smak.
Potrzebujemy:
Na ciasto:
- 60 dag mąki pszennej
- 2 szklanki bardzo ciepłego mleka
- 1 łyżka roztopionego masła
- sól
Na farsz:
- 1 kostka białego sera
- 2 ząbki czosnku
- ½ opakowania szpinaku
- sól
- biały pieprz
Z podanych składników na ciasto ugniatamy gładką kulę. Zostawiamy na 10 minut by ciasto odpoczęło. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle. Twarożek rozdrabniamy z solą i pieprzem. Łączymy ze szpinakiem. Ostudzonym farszem napełniamy ciasto pierogowe i gotujemy czyli wrzucamy na wrzątek i gotujemy jeszcze 2 minuty od chwili wpłynięcia. Podajemy z jogurtem lub śmietaną. Smacznego.
najlepsze!
OdpowiedzUsuń