środa, 13 września 2017

Leczo najlepsze


Hej!
Kiedy zależy mi na szybkim obiedzie to robię leczo. Danie jednogarnkowe, które zawsze się udaje.

Potrzebujemy:
  • 1 cukinia średniej wielkości
  • 2 papryki
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej
  • boczek
  • gałązka selera
  • 2 łyżki śmietany (słodkiej)
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz


Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Warzywa kroimy na kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony boczek, a potem posiekane w krążki cebule. Podsmażamy i następnie wrzucamy papryki oraz cukinię. Teraz wszystko doprawiamy do smaku i dusimy. Moje leczo jest lekko twarde, bo nie lubię "rozpacianych" warzyw. Na zakończenie przygotowania potrawy dodajemy przecier pomidorowy, 2 łyżki śmietany i selera. Na wierzchu posypujemy papryką. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz