Hej!
Zupa krem z białych warzyw rozpieści nasze podniebienia. Jest tak smaczna, że trudno obojętnie przejść koło niej. Można ją doprawić według swojego smaku, bo jest doskonała w wersji delikatnej jak i zaostrzona papryczką chili.
Potrzebujemy:
- 1 kalafiora
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- 2 duże ziemniaki
- ½ l bulionu
- 1 kubek śmietany kremówki
- sól
- pieprz
- papryka chili
- grzanki
Warzywa myjemy, obieramy, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy i doprawiamy do smaku. Dolewamy kremówkę (już nie gotujemy, bo wtedy zupa stanie się ciężka dla wątroby). Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego.
Akurat kalafior to coś dla mnie pozdrawiam serdeczniehttp://moje-wyroby.blog.pl/
OdpowiedzUsuń