Hej!
Przepis na te ciasteczka jest tak prosty, że nie do uwierzenia. Najdłuższy jest czas przeznaczony na schłodzenie.
Potrzebujemy:
- ½ paczki dużych herbatników
- 100 g masła
- 1 paczka pianek
- orzechy
- rodzynki
Zaczynamy od podpieczenia orzechów włoskich. Herbatniki rozdrabniamy na drobne kawałki. Doskonale sprawdza się malakser, bo mamy wtedy drobny pył i większe kawałki herbatników. Masło topimy na patelni i dodajemy pianki, które muszą się rozpuścić. Jeśli kupicie pianki niebieskie otrzymacie ciastka w takim kolorze. Mieszamy masę piankową z pokruszonymi herbatnikami. Dodajemy rodzynki i orzechy. Dokładnie mieszamy i wykładamy na papier do pieczenia. Teraz nadajemy kształt kwadratu, (zobaczcie na moim filmie) zawijamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy na kawałki. Smacznego.
wspaniały pomyslhttp://moje-wyroby.blog.pl/
OdpowiedzUsuń:) dzięki
Usuń