Hej!
Zbiory w sadach się rozpoczęły. Jednym z owoców, które możemy wykorzystywać w różnoraki sposób jest jabłko. Dlatego dzisiaj postanowiłam zrobić moim bliskim pyszne racuchy z jabłkami. Zawsze wychodzą puszyste, słodkie i pięknie pachnące. Niewątpliwym walorem tego placka jest to, że można go spożywać i na ciepło i na zimno.
Potrzebujemy:
- 1 jajko
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki cukru
- 2 starte jabłka (dowolne, takie jakie lubicie lub macie w domu)
- na czubku łyżeczki trochę proszku do pieczenia
- kefir lub maślanka (tyle aby ciasto miało postać gęstej śmietany)
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i porcjami wykładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron na wolnym ogniu. Po usmażeniu wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
cudowny smak :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam :)
OdpowiedzUsuńo jakie pyszne! uwielbiam te placki
OdpowiedzUsuń