niedziela, 24 września 2017

Czosnkowe chlebki naan


Hej!
Chlebki naan piekę w sytuacji awaryjnej. Jeśli okaże się, że brakuje pieczywa, a nikt nie ma ochoty na wyjście do sklepu, wtedy wkraczam ja. Szybkie wymieszanie składników i mamy chlebek gotowy do upieczenia.

Potrzebujemy:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • żółty starty ser





Wszystkie składniki oprócz sera dokładnie mieszamy i zostawiamy na 10 minut pod przykryciem. Potem dzielimy ciasto na 3 części i każdą wałkujemy. Następnie kładziemy na blaszkę i posypujemy startym serem. Pieczemy na zloty kolor. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz