niedziela, 5 listopada 2017

Jesienne muffinki


Hej!
Czy lubicie muffinki? A z dodatkiem dyni i czekolady? Są wyjątkowe, mięciutkie i tak smaczne, że trzeba je upiec. Z tej porcji upiekłam 12 mniamniuśnych ciasteczek.

Potrzebujemy:

  • 30 dag upieczonej dyni
  • ½ szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • ¼ szklanki oleju
  • 1 ¼ szklanki mąki pszennej
  • garść czekolady (nie żałujcie)
  • 1 łyżeczka cynamonu



Wszystkie sypkie składniki łączymy ze sobą. Upieczoną dynię rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko i olej.


Dokładnie mieszamy i wsypujemy sypkie składniki. Teraz mieszamy i wykładamy do foremek muffinkowych. Pieczemy około 15 minut do suchego patyczka. Smacznego.

1 komentarz: