wtorek, 14 listopada 2017

Śledzik w sosie tatarskim


Hej!
Dziś przygotowałam pyszne śledzie w sosie tatarskim. I kiedy tak stałam nad tymi śledziami to przyszło mi do głowy, że już niedługo będą święta, a te śledzie będą doskonałe.
  
Potrzebujemy:

  • 6 płatów śledzi
  • grzybki marynowane
  • 2 -3 ogórki konserwowe
  • kilka łyżek majonezu 

Śledzie zalewamy zimną wodą i zostawiamy na godzinę do wymoczenia. W czasie moczenia zmieniamy kilka razy wodę. Następnie odlewamy i kroimy na małe części.
Grzybki i ogórki siekamy na bardzo drobno, dodajemy majonez i mieszamy. W salaterce układamy warstwami śledzie i przekładamy sosem tatarskim. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny by składniki się przegryzły. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz