Hej!
Owoce pod kruszonką są bardzo smacznym deserem. Teraz możemy wykorzystać jabłka bo mamy sezon, a ja jeszcze dołożyłam do nich truskawki i pomarańcze. Wyszły pyszne, zapaszyste owoce pod kruszonką.
Potrzebujemy:
- kilka jabłek
- 1 pomarańcza
- trochę mrożonych truskawek
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 3 łyżki cukru brązowego
- 2 łyżki zimnego masła
Jabłka obieramy i kroimy na części. Foremkę do zapiekania smarujemy masłem. Do miski wrzucamy jabłka, truskawki oraz umytą i pokrojoną pomarańczę. Wsypujemy łyżkę cukru i mieszamy. Wykładamy do formy owoce i posypujemy kruszonką (wszystko dokładnie wymieszać). Pieczemy na złoty kolor. Smacznego.
Bardzo lubię takie desery :)
OdpowiedzUsuń