wtorek, 28 listopada 2017

Zimne nóżki


Hej!
Już od pewnego czasu nosiłam się z zamiarem by napisać przepis na galaretę. Pyszne zimne nóżki są niezawodną zagryzką pod coś mocniejszego. No nie namawiam , ale galaretę zróbcie.

Potrzebujemy:

  • 1 golonka
  • 3 nóżki wieprzowe
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól


Mięso myjemy i wkładamy do dużego garnka. Zalewamy wodą i wkładamy przyprawy. Gotujemy na bardzo małym ogniu, aż do miękkości mięsa. Następnie wyjmujemy z wywaru i wyrzucamy kości. Mięso rozkładamy do mniejszych czarek, wkładamy jeszcze posiekane warzywa i zalewamy wywarem. Wstawiamy do lodówki. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz