sobota, 18 listopada 2017

Rustykalna szarlotka


Hej!
Znacie rustykalną szarlotkę. Jeśli nie to gorąco polecam.

Potrzebujemy:

  • 50 dag mąki pszennej
  • ½ szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 
  • szczypta soli
  • kilka jabłek

Jabłka myjemy i kroimy na plastry. Z podanych składników zagniatamy ciasto i rozwałkujemy je na papierze do pieczenia nadając formę koła. Środek ciasta posypujemy lekko mąką i układamy plasterki jabłek po okręgu z dala od brzegu ciasta, a potem wypełniamy środek. 


 

Zaginamy brzegi ciasta zakładając na jabłka. 

Pieczemy około 30 minut. Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz