Hej!
Na chrupiące kotlety mam bardzo prosty sposób, a dodatek gałązek rozmarynu sprawia, że mają jeszcze piękny zapach.
Potrzebujemy:
- 2 piersi kurze
- jajko
- mąka ziemniaczana
- pokruszone płatki kukurydziane
- olej i masło do smażenia
- sól
- pieprz
- gałązki rozmarynu
Mięso myjemy i kroimy na kotlety. Każdy przyprawiamy solą i pieprzem, a potem otaczamy w mące ziemniaczanej, dalej w jajku, a następnie w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy olej oraz masło i kładziemy kotlety. Razem z nimi kładziemy gałązki rozmarynu i smażymy kotlety na złoty kolor. Gałązki usmażone są bardzo smaczne i można je sobie schrupać.
Smacznego.
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń