środa, 1 marca 2017

Ryba w warzywach


Hej!
Dzisiaj na obiad przygotowuję rybę w warzywach. Danie to jest doskonałe i na ciepło i na zimno. Jeśli będziemy jeść je na ciepło, będzie wspaniałym daniem obiadowym, a jeśli na zimno stanowić będzie znakomitą przekąskę. Jednak najlepsze jest drugiego dnia, gdy składniki przejdą smakiem.
Przygotujcie więc :

• 4 marchewki
• 1 pietruszkę
• ½ selera
• 1 przecier pomidorowy
• 2 cebule
• sól
• pieprz
• dowolna ryba
• olej

Rybę doprawiamy do smaku i smażymy na gorącym oleju. Na tym samym oleju, po zdjęciu ryby podsmażamy cebulkę. Kiedy się zeszkli wrzucamy warzywa starte na tarce i smażymy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze podduszamy. W szklanym naczyniu układamy warstwami warzywa i rybę. I już.
Można jeść.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz