wtorek, 21 marca 2017

Pyszne placki ziemniaczane


Hej!
Od pewnego czasu staram się wystrzegać smażonych potraw. Nie to, że nie lubię. Po prostu staram się być fit . Jednak jeśli zajrzę do rodziców to moje fit szybko odjeżdża. Wpadłam na chwilkę i od razu niemal z progu zostałam nakarmiona. Czym? Placuszkami z tartych ziemniaków.  Były przepyszne, doskonale przyprawione. Wprost niebo w gębie.
Pewnie doskonale wiecie jak je robić. Ja jednak napiszę recepturkę, może ktoś nie wie...
Potrzebujemy:
  • kg ziemniaków
  • cebulę
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Ziemniaki i cebulę obieramy i ścieramy na bardzo drobnej tarce. Dodajemy jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy kładziemy po łyżce na rozgrzany olej. Smażymy do złotego koloru po obu stronach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz