czwartek, 16 marca 2017

Pulpety z mięsa wieprzowego czyli na ratunek wątrobie



Hej!
Tak się złożyło, że dość dawno nie gotowałam pulpetów. Jakoś nie było sposobności, bo zawsze tak wychodziło, że każdy chciał coś innego. Aż przyszedł dzień, że "zmuliła" mnie wątroba i nie było wyjścia. Pulpety wylądowały na talerzu.
Potrzebujemy:

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • bułka czerstwa
  • sól
  • pieprz 
  • pietruszka zielona
  • ciut cebuli do smaku

Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i wrzucamy do mięsa. Dodajemy jajko, przyprawy i mieszamy dokładnie. Potem formujemy kulki i kładziemy do wrzątku (wody na dwa palce) gdzie już leży natka i ten ciut cebulki. Gotujemy przez 20 minut. Pulpety gotowe.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz