niedziela, 12 marca 2017

Omlet z oscypkiem i orzechami




Hej!
Oto propozycja na szybkie śniadanie. Polecam puszystego omlecika z dodatkami. Będą one dość wyraziste, tak, że omlet zyska na smaku. Dodamy po prostu oscypka i orzechy włoskie.
Potrzeba:

  • 2 jajka 
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki startego oscypka 
  • 1 łyżeczka orzechów włoskich
  • sól pieprz do smaku
  • masło do smażenia 
Jajka roztrzepujemy z mlekiem i przyprawami w miseczce. Radzę uważać z solą, bo oscypek sam w sobie jest słony. Masę wylewamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na wolnym ogniu odsuwając brzegi jajecznej masy do środka. Obsypujemy startym oscypkiem i posiekanymi orzechami. Potem tylko zsuwamy na talerz i jemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz