poniedziałek, 13 marca 2017

Tapioka z jeżynami



Hej!
Moi Kochani, niedawno odkryłam tapiokę i muszę powiedzieć, zakochałam się w tych cudownych kuleczkach. Ci co lubią smaki dzieciństwa na pewno będą sobie ją przyrządzać. Ponieważ tapioka jest totalnie neutralna w smaku, to mamy duże pole do działania. Możemy tworzyć różne kombinacje smakowe: z miodem i zieloną herbatą, albo z cytrusami, albo z musem o dowolnym smaku.

Dzisiaj zrobiłam tapiokę z musem jeżynowym. Jest przepyszna, bo na jednej łyżeczce rywalizują ze sobą smaki słodki i kwaśny.  
Niestety nie podam dokładnych proporcji, ale trzeba pamiętać żeby wrzucić tapiokę do wrzącego mleka, a po ugotowaniu ma mieć konsystencję luźnego budyniu. Następnie dosłodzić smaku miodem naturalnym (tylko po wystudzeniu, bo miód traci w gorącym środowisku swe walory zdrowotne) i przełożyć do naczynka. Na wierzch położyć mus z jeżyn cieszyć się smakiem tapioki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz