Hej!
Mięso mielone to żadna nowość, ale jeśli są to smażone pulpeciki z niespodzianką w środku, to już coś innego. A jeśli jeszcze zapieczemy w sosie pomidorowym to już zmienia nam się danie.
Potrzebujemy:
- 500 g mięsa mielonego
- jajko
- cebula
- przecier pomidorowy
- sól
- pieprz
- kumin
- żółty ser
- natka pietruszki
- ząbek czosnku
Cebulkę i czosnek drobno siekamy i wrzucamy do mięsa. Dodajemy jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Ser żółty kroimy w dość dużą kostkę. Z mięsa formujemy nieduże kulki i wkładamy w środek kostkę sera. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy z każdej strony. W czasie smażenia dorzucamy posiekaną cebulkę, czosnek oraz zieleninę. Następnie wykładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym. Posypujemy zieleniną i zapiekamy około 30 minut. I pożywne danie jest już gotowe do spożycia. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz