sobota, 3 lutego 2018

Smażona panga w sosie koperkowym


Hej!
Jak zrobić wspaniałą rybę na obiad? Prosty przepis, mało skomplikowany uraduje niejedną panią domu.

Potrzebujemy:

  • płaty pangi
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • olej do smażenia
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka pszenna

na sos:
  • pęczek koperku
  • 1 kostka rosołowa
  • ½ szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • sok z cytryny


Pangę rozmrażamy i kiedy całkowicie odcieknie posypujemy przyprawami.
Następnie otaczamy w mące, potem w jajku i następnie w bułce tartej.
Smażymy na oleju na złoty kolor.

W garnuszku gotujemy 2 szklanki wody z kostką rosołową.
Wrzucamy posiekany koperek i zagęszczamy mąką ze śmietaną.
Delikatnie zakwaszamy cytryną. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz