Hej!
Jak zrobić wspaniałą rybę na obiad? Prosty przepis, mało skomplikowany uraduje niejedną panią domu.
Potrzebujemy:
- płaty pangi
- sól
- pieprz cytrynowy
- olej do smażenia
- jajko
- bułka tarta
- mąka pszenna
na sos:
- pęczek koperku
- 1 kostka rosołowa
- ½ szklanki kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- sok z cytryny
Pangę rozmrażamy i kiedy całkowicie odcieknie posypujemy przyprawami.
Następnie otaczamy w mące, potem w jajku i następnie w bułce tartej.
Smażymy na oleju na złoty kolor.
W garnuszku gotujemy 2 szklanki wody z kostką rosołową.
Wrzucamy posiekany koperek i zagęszczamy mąką ze śmietaną.
Delikatnie zakwaszamy cytryną. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz