Hej!
Dziś prawdziwy rarytas i hit każdej imprezy od wielu lat. Cóż więcej dodać?
Może tylko tyle, że popularność trwa do dnia dzisiejszego. Co to jest? Flaczki😋!
Potrzebujemy:
- 2 woreczki mrożonych flaków
- rosół z warzywami i mięsem wołowym
- imbir (świeży lub suszony)
- gałka muszkatołowa
- papryka czerwona suszona
- pieprz
- sól
- majeranek
- masło
- 2 łyżki mąki pszennej
Flaki płuczemy i wkładamy do rosołu.
W początkowej fazie gotowania czyli aż będą miękkie nie gotujemy z warzywami.
Pokrojone warzywa wkładamy pod koniec, bo nam się rozgotują. Dodajemy wszystkie przyprawy do smaku.
Na patelni rozgrzewamy masło i dodajmy mąkę.
Mieszamy i chwilę smażymy, a następnie wlewamy do gotujących się flaków. Zagotowujemy i gotowe.
Podajemy z bułką paryską. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz