wtorek, 13 lutego 2018

Nadziewany placek naleśnikowy - propozycja na kolację


Hej!
Tym razem chcę Was zachęcić do zrobienia gorącej kolacji.
Robi się ją szybko, jest smaczna i myślę, że jeszcze nie raz do niej wrócicie.

Potrzebujemy:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ szklanki kefiru
  • zimna woda
  • bułka tarta
  • ser żółty
  • szynka w plasterkach
  • olej


Jajka łączymy z proszkiem do pieczenia, solą i kefirem.
Wsypujemy mąkę, dolewamy wodę by ciasto było lejące i odstawiamy na 10 minut.
Bułkę tartą łączymy z odrobiną oleju.
Na rozgrzany olej wsypujemy bułkę tartą, na nią lejemy porcję ciasta, na to ser i szynka i znowu porcja ciasta.
Jeszcze tylko na wierzch trochę bułki tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.


I tak postępujemy do wyczerpania składników. Z tej porcji wychodzą 3 placki. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz