Hej!
Od dziś nie będzie żadnych wykrętów i lamentów, że biszkopt nam nie wychodzi.
Tak się składa, że na rynku pokazała się gotowa mieszanka do wypieku biszkoptów.
Żeby upiec pyszny biszkopt wystarczy tylko do niej dodać 4 jajka i 4 łyżki wody i mamy gwarancję,
że ciasto będzie idealne. Sama przetestowałam tą mieszankę Szymanowską.
Upiekł się puszysty biszkopt z którego przygotowałam torcik, aby świętować pierwsze urodziny bloga.
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie mieszanki Szymanowskiej do wypieku biszkoptów
- 4 jajka klasy L
- 4 łyżki wody
na krem:
- 1 kostka masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 serek mascarpone
dodatkowo:
- 1 słoik musu cytrynowo - dyniowego
- 1 galaretka cytrynowa
Do wysokiego naczynia wsypujemy mieszankę, wbijamy jajka i wlewamy wodę.
Teraz ubijamy na wysokich obrotach przez kilka minut.
Otrzymamy puszystą masę, którą wylewamy do tortownicy i pieczemy około 40 minut
w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy biszkopt.
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dodajemy do musu.
Mieszamy wstawiamy do lodówki by stężała.
Masło w temperaturze pokojowej ubijamy do białości, a potem wsypujemy cukier puder.
Na zakończenie dodajemy serek mascarpone. Biszkopt dzielimy na 3 części.
Każdą smarujemy kremem, a na dolnej części kładziemy jeszcze stężałą galaretkę.
Cały tort dekorujemy według własnego uznania. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz