środa, 10 maja 2017

Kurczak duszony z czubrycą


Hej!
Jeśli zależy mi na szybkim zrobieniu obiadu kupuję wtedy kurczaka. Można go sobie dowolnie przyrządzić w zależności na co mamy ochotę. Dzisiaj zrobiłam na ostro.  
Potrzebujemy:

  • kg ćwiartek kurczaka
  • kilka marchewek
  • 1 dużą pietruszkę
  • 1 cebulkę
  • 2 ząbki czosnku
  • czubrycę czerwoną (rozmaryn, papryka słodka, papryka chili, papryka ostra, pieprz czarny, cząber, czosnek granulowany, kozieradka, sól)
  • masło

Kurczaka myję i podsmażam na maśle na złoty kolor. Potem wrzucam cebulę pokrojoną w kostkę i warzywa. Chwilę podsmażam i posypuję czubrycą. Przykrywam i duszę do miękkości.
Smacznego.



1 komentarz: