niedziela, 28 maja 2017

Sałatka z awokado i indykiem


Hej!
Dzisiaj propozycja nowej sałatki. Tym razem z dodatkiem dojrzałego awokado i pieczonego indyka. Nie musicie się martwić, że trzeba specjalnie kupować pierś indyczą. Ja po prostu wykorzystuję resztę piersi z obiadu. I może ktoś mi zarzuci, że biorę resztki, ale tak już mam. Bardzo nie lubię marnować żywności.  
Potrzebujemy:

  • 1 sałatę masłową
  • ½ cebuli
  • pieczona pierś indycza
  • 1 awokado
  • pomidorki koktajlowe
  • ser biały z ziołami
  • oliwa
  • sól


Sałatę rwiemy na kawałki, a resztę składników kroimy na drobne części. Doprawiamy solą i oliwą. Dokładnie mieszamy, a na wierzch kładziemy pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. Wkładamy do lodówki, aby sałatka się schłodziła. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz