Hej!
W mojej kuchni staram się używać zdrowych produktów, ziół, warzyw, owoców. Siłą rzeczy sama staram się też piec pieczywo i wędliny. Wystarczy tylko pomysł i chęć coś zrobić i już mamy coś na kanapkę. Dzisiaj zrobiłam faszerowaną polędwiczkę.
Potrzebujemy:
- 1 polędwiczkę około 50 dag
- kilka pomidorów suszonych
- zioła (dowolne)
- plastry boczku
- sól
- pieprz
Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Nacinamy do połowy wzdłuż. Posypujemy przyprawami. Pomidory i zioła siekamy, a potem rozkładamy wzdłuż przeciętnego mięsa. Składamy i owijamy je boczkiem. Następnie owijamy folią aluminiową i pieczemy około 20 min. Potem rozwijamy i dopiekamy jeszcze 10 minut złotego koloru. Pysznie smakuje, a zapach, który wydobywa się w czasie pieczenia wprost jest boski. Smacznego.
Świetny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuń