Hej!
Dziś polecam Wam rybę. Będzie to smaczny morszczuk niestety niedoceniany. A szkoda, bo jest delikatny, zwarty i przede wszystkim łatwy w obróbce.
Potrzebujemy:
- kg morszczuka
- por (biała część)
- 2 laski selera naciowego
- serek mascarpone
- sól
- pieprz
- przyprawa do ryb
- bułka tarta
- olej do smażenia
Kupione tusze myję pod bieżącą wodą i ściągam skórę. Najlepiej zrobić to gdy ryba jest jeszcze zamrożona. Układam na talerzu i przyprawiam do smaku. Po rozmrożeniu otaczam w bułce i smażę na oleju. Potem na tym samym oleju smażę pociętego pora i selera naciowego. Kiedy będą miękkie dokładam serka mascarpone. Jeśli sos zrobi się za gęsty należy podlać wodą i posolić. Na zakończenie układam usmażoną rybę i jeszcze około minuty razem smażę. Smacznego.
Potrawa jest naprawdę pyszna.
OdpowiedzUsuń