sobota, 2 grudnia 2017

Panga z nutą świąteczną


Hej!
Nie ma to jak pyszna rybka w warzywach. Zapewne znacie klasyczną rybę po grecku, a ja proponuję dziś pangę z posmakiem świąt.

Potrzebujemy:

  • kg pangi
  • 50 dag marchewki
  • 2 cebule
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • masło  
  • rodzynki
  • odrobina cynamonu
  • sól
  • pieprz



Pangę przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju i na tą samą patelnię po usmażeniu ryby kładziemy masło, które rozpuszczamy. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, a kiedy się zeszkli wkładamy startą marchew. Podsmażamy całość, wlewamy przecier pomidorowy. Na zakończenie smażenia dodajemy rodzynki i cynamon. Tak przygotowanymi warzywami przekładamy warstwami rybę. Smacznego.

1 komentarz: