Hej!
Nie ma to jak pyszna rybka w warzywach. Zapewne znacie klasyczną rybę po grecku, a ja proponuję dziś pangę z posmakiem świąt.
Potrzebujemy:
- kg pangi
- 50 dag marchewki
- 2 cebule
- szklanka przecieru pomidorowego
- olej do smażenia
- masło
- rodzynki
- odrobina cynamonu
- sól
- pieprz
Pangę przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju i na tą samą patelnię po usmażeniu ryby kładziemy masło, które rozpuszczamy. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, a kiedy się zeszkli wkładamy startą marchew. Podsmażamy całość, wlewamy przecier pomidorowy. Na zakończenie smażenia dodajemy rodzynki i cynamon. Tak przygotowanymi warzywami przekładamy warstwami rybę. Smacznego.
Oj zjadłam bym taką
OdpowiedzUsuń