Hej!
Teraz propozycja co zrobić z mięsem, które zostało nam z obiadu.
Akurat takie resztki wykorzystamy do upieczenia mięsnego wianka.
Wystarczy tylko abyśmy mieli w lodówce ciasto francuskie.
Resztę na pewno macie.
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- mięso z kurczaka
- 1/3 łyżeczki Vegety
- keczup
- start żółty ser
- trochę oleju
Mięso siekamy na kawałki i dodajemy Vegetę.
Ciasto francuskie rozwijamy i nacinamy w paski u góry.
Na dole polewamy ciasto keczupem, następnie kładziemy mięso i
posypujemy startym serem. Zwijamy zgrabny rulon i przekładamy do naczynia
żaroodpornego posmarowanego olejem. Formujemy wieniec, smarujemy olejem i
pieczemy na zloty kolor.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz