piątek, 30 marca 2018

Jajka faszerowane na gorąco (na 4 ręce)


Hej!
Jajka faszerowane zawsze cieszą się zainteresowaniem, 
więc teraz propozycja podania takich jajek, ale na gorąco.
Super smaczna przystawka na świąteczny stół.
A odpowiedź na pytanie dlaczego na 4 ręce znajdziecie na filmie.

Potrzebujemy:

  • jajka ugotowane na twardo
  • 1 bułka
  • mleko
  • szczypior
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • masło




Bułkę zalewamy zimnym mlekiem. 
Jajka kroimy na połowę ostrym nożem (nie obieramy).
Za pomocą łyżeczki wyjmujemy ze skorupki jajka i wrzucamy do malaksera.
Jeśli nie macie trzeba przepuścić przez maszynkę.
Dodajemy odciśniętą bułkę, szczypiorek, natkę, sól i pieprz i miksujemy.
Masę jajeczną wkładamy do skorupek i posypujemy bułką tartą.
Kładziemy na rozgrzane masło skorupkami do góry i smażymy na złoty kolor. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz