Hej!
Jajka faszerowane zawsze cieszą się zainteresowaniem,
więc teraz propozycja podania takich jajek, ale na gorąco.
Super smaczna przystawka na świąteczny stół.
A odpowiedź na pytanie dlaczego na 4 ręce znajdziecie na filmie.
Potrzebujemy:
- jajka ugotowane na twardo
- 1 bułka
- mleko
- szczypior
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- masło
Bułkę zalewamy zimnym mlekiem.
Jajka kroimy na połowę ostrym nożem (nie obieramy).
Za pomocą łyżeczki wyjmujemy ze skorupki jajka i wrzucamy do malaksera.
Jeśli nie macie trzeba przepuścić przez maszynkę.
Dodajemy odciśniętą bułkę, szczypiorek, natkę, sól i pieprz i miksujemy.
Masę jajeczną wkładamy do skorupek i posypujemy bułką tartą.
Kładziemy na rozgrzane masło skorupkami do góry i smażymy na złoty kolor. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz