Hej!
Ponieważ zima nie odpuszcza to mam przepis na sycąca zupę z soczewicy.
I choć wydaje się, że będzie mało ciekawa w smaku, to muszę Wam powiedzieć, że nic bardziej mylnego.
Dodatek pasty curry sprawi, że zupa będzie miała "pazur".
Potrzebujemy:
- żeberka wędzone
- 30 dag suchej czerwonej soczewicy
- bulion wołowy
- kawałek pora
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- ½ cebuli
- kilka ziemniaków
- pasta curry ostra
- sól
Żeberka płuczemy i zalewamy bulionem wołowym.
Wkładamy warzywa (bez ziemniaków) i gotujemy pod przykryciem około 40 minut.
Potem dodajemy ziemniaki i opłukaną soczewicę.
Gotujemy do miękkości i na koniec dokładamy łyżeczkę pasty curry. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz