Hej!
Dzisiaj jemy danie jednogarnkowe. Jest bardzo smaczne, kolorowe, zaspokoi nawet wybredne gusta.
- 50 dag filetów z piersi kurzej
- 1 brokuł
- 1 marchewka
- świeży imbir
- 3 ząbki czosnku
- sos sojowy
- sos ostrygowy
- suszona kolendra
- ocet winny
- olej
- olej kokosowy
- miód
- szczypior
- skórka pomarańczowa
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz
- bulion drobiowy
- makaron
Zaczynamy od zamarynowania mięsa.
Mieszamy sos sojowy, miód, ocet winny, kolendrę, posiekany imbir, czosnek i mąkę ziemniaczaną.
Wkładamy do marynaty pocięte na kawałki mięso, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy mięso.
Następnie wyjmujemy je i podsmażamy posiekany czosnek i imbir, dodajemy brokuły i pociętą marchewkę.
Chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem.
Dodajemy jeszcze sos ostrygowy.
Wszystko podduszamy 5 minut i wkładamy znowu mięso.
Teraz tylko trzeba dodać ugotowany makaron, doprawić solą i pieprzem.
Na koniec jeszcze tylko odrobina smażonej skórki pomarańczowej
oraz posiekanego szczypioru i nasze danie jest gotowe. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz