Hej!
Zwykle warzywa podajemy surowe, albo gotowane. Dzisiaj podałam panierowane w bułeczce i jajku. Moja panierka była z dodatkiem sera żółtego, tak że danie miało interesujący smak. Tym sposobem miałam pyszną kolację.
Potrzebujemy:
- kilka dużych pieczarek
- 2 cukinie
- 1 bakłażan
- 12 dag sera żółtego (startego)
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- bułka tarta
Warzywa myjemy i kroimy na plastry. Pieczarkom usuwamy korzonki i kroimy kapelusze na pół. Jajka rozbijamy w miseczce i przyprawiamy do smaku. Każdy kawałek pokrojonego warzywa moczymy w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na oleju. Smacznego.
Świetny i banalny sposób na zrobienie czegoś pysznego i zdrowego :D ja spróbuję na oleju kokosowym :)
OdpowiedzUsuń