Hej!
Pewnej decyzji nie żałuję. Nie żałuję, że kupiłam wolnowar. Mięso przyrządzone w nim jest absolutnie smaczniejsze niż z piekarnika. Jedyny mankament to długie czekanie na wynik. Tym razem robiłam szynkę. Pyszna, smaczna i soczysta, o zapachu już nie wspomnę.
Potrzebujemy:
- kawałek kg szynki
- sól
- pieprz
- czosnek
- cebula
- papryka w proszku
- pieczarki
- olej
Mięso nacieramy i obsmażamy na oleju. Wkładamy do wolnowara i uzbrajamy się w cierpliwość, bo przygotowanie tej szynki potrwa około 5 godzin. Mięso jest soczyste i warte czekania. Smacznego.
Szynka bosko wygląda i zapewnie tak smakuje ,to prawda z wolnowaru lepiej smakuje ,ja na noc wstawiam rosół ,a rano budzi mnie cudowny zapach.Pozdrawiam .Jadzia
OdpowiedzUsuń