sobota, 24 czerwca 2017

Mięsne kąski


Hej!
Na domową imprezę najlepsze są drobiowe mięsne kąski. Podane z sosem słodko - kwaśnym będą niewątpliwie przebojem. Zresztą zauważyłam, że to mięsko preferują dzieci. Pewnie dlatego, że z zewnątrz są chrupiące, a w środku soczyste i miękkie.
Potrzebujemy:

  • 2 piersi kurze
  • sól
  • olej
  • bułka tarta
  • mąka ziemniaczana
  • jajko

Mięso myjemy, kroimy na kawałki i solimy. Jajko rozbijamy w miseczce. Każdy kawałek mięsa otaczamy w mące ziemniaczanej potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Tak postępujemy z każdym kawałkiem, który smażymy na oleju na złoty kolor. Po usmażeniu wyjmujemy na papierowy ręcznik, aby odciekł olej. Podajemy z sosem słodko - kwaśnym (przepis tutaj). Smacznego.

Zapraszam do obejrzenia filmu.





1 komentarz: