Hej!
Na domową imprezę najlepsze są drobiowe mięsne kąski. Podane z sosem słodko - kwaśnym będą niewątpliwie przebojem. Zresztą zauważyłam, że to mięsko preferują dzieci. Pewnie dlatego, że z zewnątrz są chrupiące, a w środku soczyste i miękkie.
Potrzebujemy:
- 2 piersi kurze
- sól
- olej
- bułka tarta
- mąka ziemniaczana
- jajko
Mięso myjemy, kroimy na kawałki i solimy. Jajko rozbijamy w miseczce. Każdy kawałek mięsa otaczamy w mące ziemniaczanej potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Tak postępujemy z każdym kawałkiem, który smażymy na oleju na złoty kolor. Po usmażeniu wyjmujemy na papierowy ręcznik, aby odciekł olej. Podajemy z sosem słodko - kwaśnym (przepis tutaj). Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmu☺.
Mmm pychotka! Od razu zgłodniałam.
OdpowiedzUsuńhttps://julias-cooking.com/