To niesamowite, że połączenie kilku banalnych składników daje nam świetny rezultat. Tak też było tym razem, kiedy do mielonego mięsa dodałam dużo zieleniny.
Potrzebujemy:
- 500 g mięsa indyczego (jeśli brak, to weźcie takie jakie macie)
- szczypior
- koper
- natka pietruszki
- jajko
- 5 łyżek kaszy manny
- sól
- pieprz
- bułka tarta do otaczania
Zielonego dajcie od serca. Zieleninę płuczemy i siekamy na drobno. Połowę wrzucamy do mięsa, a twardsze części do garnuszka z wodą, który wstawiamy na ogień. Do mięsa dodajemy przyprawy, jajko, kaszę i dokładnie mieszamy. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy kulki. Otaczamy w bułce tartej i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy pod przykryciem około 20 minut (w razie potrzeby obrócić kulki).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz