Hej!
Jestem zachwycona fasolką mung. Te drobne ziarenka dają nam wiele możliwości do wykorzystania. Można je gotować w zupach, dodawać do pasztetów, sałatek, chili, robić pyszne puree. Ja dziś wykorzystałam ją do sałatki.
Potrzebujemy:
- 20 dag drobnej, czarnej fasolki mung
- puszkę tuńczyka we własnym sosie
- kilka ogórków konserwowych
- mała cebulka
- sól
- pieprz
- opcjonalnie jajko na twardo (jak kto woli i czuje potrzebę)
Fasolkę płuczemy i gotujemy do miękkości (uważajcie żeby się nie rozpadła). Po ostudzeniu mieszamy z tuńczykiem i posiekanymi ogórkami oraz fasolką. Wszystko mieszamy i odstawiamy do schłodzenia. Ponieważ my staramy się aby używać jak najmniej majonezu, to wystarczyło tylko wymieszać tuńczyka z warzywami. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz