Hej!
Bardzo lubię grzyby. Uważam je za przysmak i mogłabym często je przyrządzać. Tak więc dziś będą pieczarki nadziewane z młodym szpinakiem. Danie jest wyjątkowo pyszne i zachwyci nawet "tych co bez mięsa ani rusz..."
Potrzebujemy:
- pieczarek
- mięsa z indyka (mielonego )
- kuminu
- 1 jajka
- sól
- pieprz
- cebula
- bułki tartej
- świeżego szpinaku
- oleju kokosowego do smażenia (może być olej)
Celowo nie podaję ilości, bo sami zadecydujecie ile trzeba zrobić.
Mięso przyprawiamy, dodajemy jajko i mieszamy. Pieczarki myjemy i oddzielamy nóżki. Kapelusze solimy i napełniamy mięsem. Otaczamy bułką tartą i smażymy na tłuszczu z cebulą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz