niedziela, 2 kwietnia 2017

Pieczarki nadziewane umajone szpinakiem


Hej!
Bardzo lubię grzyby. Uważam je za przysmak i mogłabym często je przyrządzać. Tak więc dziś będą pieczarki nadziewane z młodym szpinakiem. Danie jest wyjątkowo pyszne i zachwyci nawet "tych co bez mięsa ani rusz..."
Potrzebujemy:

  • pieczarek
  • mięsa z indyka (mielonego )
  • kuminu
  • 1 jajka
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • bułki tartej
  • świeżego szpinaku
  • oleju kokosowego do smażenia (może być olej)

Celowo nie podaję ilości, bo sami zadecydujecie ile trzeba zrobić.
Mięso przyprawiamy, dodajemy jajko i mieszamy. Pieczarki myjemy i oddzielamy nóżki. Kapelusze solimy i napełniamy mięsem.



Otaczamy bułką tartą i smażymy na tłuszczu z cebulą.



Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i w tym czasie smażymy korzonki (nie jest to konieczne, można je zostawić do innego dania). Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy przez 20 minut. Następnie myjemy szpinak i smażymy na maśle. Wykładamy na talerz i potem bierzemy dokładki .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz