poniedziałek, 23 października 2017

Pasztet na kurczakach


Hej!
Tym razem pokażę Wam nie moją pracę. Ten cudownie wyglądający i niezwykle przepyszny pasztet zrobiła moja Mama, więc nie będę "ściemnić" że to ja. Pasztet jest bardzo lekki, dobrze "trzyma się" chleba, no i sekretny składnik dla dorosłych.

Potrzebujemy:

  • 3 ćwiartki kurczaka z rosołu
  • 3 ćwiartki kurczaka upieczone
  • mała dynia
  • marchewki z rosołu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 kieliszek whisky
  • 1 bułka pszenna
  • oliwa na wierzch pasztetu
  • bułkę moczymy w mleku



3 ćwiartki z kurczaka myjemy, posypujemy przyprawami i wkładamy do rękawa do pieczenia. Razem z mięsem pieczemy dynię. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Mięso z rosołu oddzielamy od kości i wkładamy do blendera. Dorzucamy jeszcze upieczone mięso, dynię, marchewkę oraz bułkę z przyprawami. Wszystko miksujemy na gładką masę. Przekładamy do foremek i polewamy oliwą. Pieczemy na złoty kolor. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz